Uluslararası Karşıyaka Yörük Festivali’ne Geri Sayım Başladı

Anadolu coğrafyasının en önemli değerlerinden biri olan Yörük kültürünün tanıtımına katkı sağlamayı amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, önümüzdeki hafta sonu “Uluslararası Karşıyaka Yörük Festivali”ne ev sahipliği yapacak. Belediye tarafından, Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve bağlı derneklerin iş birliğiyle düzenlenen festival, Mavişehir Caher Dudayev Bulvarı Belediye Hizmet Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Yörük Kültürü Tanıtılacak

14 Mayıs Cumartesi günü 12.00-21.30 ve 15 Mayıs Pazar günü 09.00-18.00 saatleri arasında yapılacak festival için araziye 8 çadır kurulacak. Türkiye’de yaşayan Yörükleri bir araya getirecek festivalde sunucu Sebile Eke ile sanatçılar Fatma Meşe Öz, Feyzi Önder, Zeynep İlhan, Hasan Başkaya ve Neslihan Yılmaz Ören sahne alacak. Yörükler ile özdeşleşmiş halı, çizme, yağlık gibi eşyaların ve diğer kültürel unsurların tanıtılacağı stantlar açılacak. Ziyaretçilere Yörük mutfağından lezzetler sunulacak. Ayrıca, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde “Yörüklerin Günümüzdeki Sorunları” başlıklı bir çalıştay yapılacak. Kırgızistan’dan da Zoom bağlantısı ile çalıştaya katılım olacak.

Karşıyaka Belediyesi ile birlikte 'Uluslararası Karşıyaka Yörük Festivali’ni düzenleyen Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu’na bağlı dernekler şöyle:

Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği, Belenbaşı Köyü Yörük Türkmen Derneği, Bornova Yörükler Derneği, Menemen Yörükler Derneği, Torbalı Ahmetli Güzelleştirme Yörük Türkmen Derneği, Menderes Oğlananası Yörükler Derneği, Bergama Yörük Kadınlar Derneği.

Uluslararası Karşıyaka Yörük Festivali Programı:

14 MAYIS 2022

15.00 Zübeyde Hanım Anıt Mezarı Ziyareti

15.30 Karşıyaka Çarşı Yürüyüşü

Buluşma Noktası: Karşıyaka İZBAN Önü

16.30 Festival Alanında Buluşma

19.30 Çalıştay “Yörüklerin Günümüzdeki Sorunları”

Yer: Hikmet Şimşek Sanat Merkezi

• Tarım Hayvancılık Üretim